Klädkonst

Siden
Jag utgår alltid från vita sidentyger  i olika kvaliteter och strukturer. Först av allt innan jag börjar mitt konstnärliga arbete måste jag tvätta tygerna fria från alla kvarvarande naturliga klisterämnen, samtidigt som krympningen blir utförd. Vanligast är att jag penselmålar/konstmålar hela tyget och ångfixerar, tvättar ur överloppsfärg och pressar tyget innan jag syr upp det designade plagget. Jag strävar efter att skapa bekväma, vackra kläder, lätta att kombinera, passande alla figurer och åldrar till såväl fest som vardag.

För tidlös elegans genom åren


Lin

Jag designar även kläder i lin av noga utvalda kvalitéter. Här är mitt formspråk mer sparsmakat, något stramare för att passa bättre tillsammans med linets “sträva själ”. Har relativt nyligen börjat designa en del även i stickat lin. Här nedan visar jag några smakprov på dessa modeller.


Viskos

Här är några plagg i viskos. Camilla visar i grönt en modell som heter “Sylvia”. Denna modell är generös i vidd och ger även kvinnan med större kurvor en smickrande silhuett. Går att få i svart, rost, tegel, mörkblå, duvblå och vinrött.


Tovade produkter (merinoull)


Slipsar
Konstmålade slipsar av 100 % siden. Går att få med personligt motiv, med klubb- eller företagslogga. Den perfekta presenten.


Scarves

Silkesscarves, konstmålade, går att få i valfria storlekar, färger och mönster. Linscarves, långa, i vacker nätspets, enfärgade f.n. natur, svart, vitt, rost eller två färger. Obs! Kanterna rullar sig inte. Stora sjalar av stickad ull från angora-get, olika färger.

 

 

Comments are closed.